... puede que la respuesta sea no preguntarse porque ...

sábado, diciembre 31, 2005

Salsa de Xampinyons

Hipercalòrica però bonísima i super fàcil de fer!!!
La vam menjar el dia de Nadal per acompanyar el filet i em va sortir molt bona!
També queda bé amb pasta.
I com alguns em van demanar com la vaig fer, dons ho deixo aquí escrit.

Ingredients

Xampinyons
Ceba
Crema de llet
Mantega
Cognac
Oli d’oliva
Sal i pebre
(Sucre si la ceba és àcida)

(no poso quantitats pq ho faig a ull...)

Es renten bé els xampinyons i es tallen petitons, o bé, més pràctic, es passen per la picadora, o si teniu Termomix, també ho podeu triturar allí.
També triturem la ceba apart.
Posem la mantega (un tros generós) en una paella que es desfaci, i un cop desfeta posem la ceba que es vagi fent lentament fins que estigui ben cuita (important que estigui ben cuieteta), i li posem sal i pebre i una miqueta (poquet) de sucre si la ceba és una mica àcida.
En una paella més gran posem els xampinyons picadets (bastants pq ja sabeu que quan perden l’aigua es redueixen moltíssim!) amb una miqueta d’oli, i que es vagin fent també, li afegim la sal i el pebre, i quan estiguin bastant fetets li afegim una taceta de cognac (de cuinar) i que es vagi reduint (tb es pot flamejar) reduint només queda bé. Si teniu una mica de suc de la carn també és pot afegir, li dona bon gustet.
Quan ja està reduidet incorporarem a aquesta paella on hem cuinat els xampinyons, la ceba ja cuita de l’altra paella, i aleshores afegirem la crema de llet (també generosament) i ho barrejarem tot amb l’ajut d’una cullera de fusta.
Amb el foc més aviat lent i remenant la salsa ha d’anar agafant la textura que ens agradi, un cop tenim la textura desitjada ja està feta la salseta, la provem i rectifiquem de sal i pebre (ja sabem tots que més val afegir sal si cal, pq si ens queda saladet ja és més xungui... sempre es pot fer lo de la patata....)

Si no us agrada trobar troçets podeu passar-la pel minipimer, queda boníssima de les dues maneres!
BON PROFIT!

No hay comentarios:

Sobre mi...

Mi foto
Barcelona, Barcelona, Spain

El pasado...